IZJAVA O PRIVATNOSTI I POVJERLJIVOSTI OSOBNIH PODATAKA

Temeljem Opće uredbe o zaštiti podataka (Sl. liste Europske unije, broj L119/1. od 04.05.2016.)

1. UVOD

ARBOFIELD d.o.o obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca (na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza), informirati kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dati kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke ARBOFIELD d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Mi u ARBOFIELD d.o.o. poštujemo Vašu privatnost, razumijemo da Vam je ona važna i da Vam je stalo kako se Vaše informacije koriste. Ova pravila objašnjavaju kada, zašto i kako prikupljamo osobne podatke od osoba koje posjete našu web stranicu i ugovore korištenje bilo koje naše usluge ili kupovinu proizvoda, ili koje zatraže da ih kontaktiramo ili nas kontaktiraju na bilo koji drugi način. Ova pravila također podrobno navode pod kojim uvjetima možemo otkriti te podatke drugima i na koji način se brinemo o njihovoj sigurnosti. Molimo da naša Pravila o privatnosti pročitate u cijelosti, no ovdje ukratko navodimo načela kojima se rukovodimo u svome poslovanju:

 • Nikada nećemo prodati Vaše osobne podatke
 • Nikada nećemo podijeliti Vaše osobne podatke s trećom osobom u svrhe promidžbe te treće osobe
 • Uvijek ćemo se brinuti o sigurnosti Vaših podataka pomoću kriptiranja, poštivajući sve propise o zaštiti osobnih podataka i primjenjujući sigurnosne IT standarde

Nikada Vam nećemo izravno poslati promidžbenu poruku e-poštom bez Vaše privole. Za primanje naših newslettera i promidžbenih poruka tražimo Vašu izričitu privolu (opt-in) i možete u bilo kojem trenutku povući svoju privolu (opt-out) pomoću poveznice "Odjava" koja se nalazi u poslanoj poruci e-pošte i tako odabrati da ne želite primati newsletter. Možete se odjaviti i da nam pošaljete e-poštu sa zahtjevom za odjavu na arbofield@arbofield.hr

Ako niste sigurni ili imate pitanje oko toga kako se prikupljaju ili koriste Vaši podatci, molimo da nas kontaktirate na arbofield@arbofield.hr Naša Pravila o privatnosti u cijelosti možete pročitati u nastavku.

2. O NAMA

ARBOFIELD d.o.o. trgovačko je društvo sa sjedištem u Jastrebarskom na adresi: Antuna Mihanovića 3, 10450 Jastrebarsko, Hrvatska, Upisan u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod MB: 04656407, OIB: 26251848826

Adresa ureda za potrebe kontakta s korisnicima je: ARBOFIELD d.o.o, Antuna Mihanovića 3, 10450 Jastrebarsko, Hrvatska. Ovlaštena osoba za zastupanje društva je dr.sc. Nikola Lacković.

Ova Pravila (zajedno s našim uvjetima i odredbama, i drugim odredbama na koje se oni pozivaju) predstavlja osnovu naše obrade bilo kakvih osobnih podataka koje prikupljamo od Vas ili koje nam stavite na raspolaganje. Molimo da ova Pravila pozorno pročitate kako biste u potpunosti razumjeli naš položaj i praksu u pogledu Vaših osobnih podataka i kako ih tretiramo.

Sukladno GDPR-u (Općoj uredbi zaštiti osobnih podataka), ARBOFIELD d.o.o, Antuna Mihanovića 3, 10450 Jastrebarsko, Hrvatska, OIB: 26251848826 djeluje kao voditelj obrade.

3. KADA PRIKUPLJAMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Vaše osobne podatke možemo prikupljati na sljedeće načine:

Možemo prikupljati i čuvati osobne podatke koje unesite prilikom ispunjavanja obrazaca na našoj web stranici poput narudžbi i upita, usmenog (telefonskog) zahtjeva za slanjem ponude i slično. Možemo Vas pitati za Vaše osobne podatke i u slučaju kada sudjelujete u korištenju naših aplikacija i računalnih rješenja ili ako nam prijavite problem vezan uz našu web stranicu.

Ako nas kontaktirate, možemo prikupljati i čuvati zapise o takvoj korespondenciji, uključujući eventualne osobne podatke koje navedete u tijeku korespondencije.

Možemo prikupljati i čuvati osobne podatke koje ste nam dostavili u okviru anketa za koje smo Vas zamolili da ih ispunite, iako niste obvezni na njih odgovoriti.

Možemo prikupljati i čuvati osobne podatke vezane uz Vaš posjet našim web stranicama, poput podataka o prometu, podataka o lokaciji i drugih komunikacijskih podataka radi svoje vlastite sigurnosti, za dijagnostičke svrhe.

4. KOJE OSOBNE PODATKE PRIKUPLJAMO?

Osobni podaci: ime, prezime, adresa, kontakt broj, email adresa, datum rođenja, broj osobne iskaznice, OIB

Fotografije i video snimke: prilikom izrade fotodokumentacija u sklopu arborističkih usluga koje pružamo te korištenja videonadzora u sjedištu tvrtke

Informacije o prodaji i servisu: informacije o kupnji, uključujući korisnički identitet kupca, broj ugovora i informacije o jamstvu, reklamacijama, dostavi, podršci i uslugama, uključujući prigovore i zahtjeve.

Dok pregledavate naše web stranice tada prikupljamo sljedeće osobne podatke u okviru naših logova: IP adrese (vidi ispod Kolačići i IP adrese), dok nam šaljete upit za ponudu i usluge, prikupljamo vaše podatke o tvrtki i osobi za kontakt

5. GDJE POHRANJUJEMO I OBRAĐUJEMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Slanjem svojih osobnih podataka, dajete privolu za obradu tih podataka izvan Europskog gospodarskog područja. Mi ćemo poduzeti sve potrebne korake kako bi Vaši osobni podatci, neovisno o tome gdje se obrađuju, bili sigurni i tretirani u skladu s ovim Pravilima o privatnosti i GDPR-om.

6. KAKO ŠTITIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Čuvanju sigurnosti svih podataka pridajemo najveću moguću pozornost i poduzimamo prikladne korake u skladu s propisima o zaštiti osobnih podataka koji su važeći u Republici Hrvatskoj.

Svi osobni podatci pohranjeni su iza vatrozida sukladno IT standardima. Fizički pristup svim osobnim podatcima štiti se prema odgovarajućim standardima.

Na svim sustavima redovito se provode penetracijski testovi te se neprestano nadziru radi otkrivanja eventualnih ranjivosti i napada.

7. ZA KOJE SVRHE KORISTIMO OSOBNE PODATKE?

Osobne podatke koje prikupljamo o Vama koristimo na sljedeće načine:

 • za verifikaciju Vašeg identiteta, isporuku proizvoda i pružanje usluga koje ste ugovorili s nama,
 • za izradu računa,
 • za ispunjavanje naših obveza koje proizlaze iz ugovora koje ste sklopili s nama,
 • za prikazivanje sadržaja Vaših web stranica na najučinkovitiji način na Vašem uređaju,
 • za odgovaranje na Vaše upite,
 • za pružanje informacija,
 • za isporuku proizvoda i pružanje usluge koje zatražite od nas,
 • u slučajevima kada ste dali svoju privolu da Vas kontaktiramo,
 • za slanje obavijesti o promjenama vezanima uz naše usluge,
 • za slanje promidžbenih poruka e-pošte,
 • u slučajevima kada ste za to dali svoju izričitu privolu,
 • za sprječavanje prijevare
 • za otkrivanje, sprječavanje i dijagnosticiranje potencijalnih sigurnosnih proboja
 • za reklamaciju digitalnog proizvoda

8. PRAVNA OSNOVA ZA PRIKUPLJANJE I OBRADU

Propisi o zaštiti osobnih podataka uređuju pretpostavke pod kojima se osobni podatci mogu prikupljati i koje mi koristimo kao pravne osnove za prikupljanje i obradu. Te pravne osnove su kako slijedi.

8.1. Izvršavanje ugovornih obveza

Kada ugovarate pružanje neke od naših usluga ili isporuku nekih od naših proizvoda, od Vas moramo prikupiti osobne podatke kako bismo ispunili svoje ugovorne obveze (primjerice, kako bismo upravljali Vašim korisničkim računom, izdavali račune za usluge, kontaktirali Vas za svrhe pružanja korisničke podrške i slično).

8.2. Poštovanje pravnih obveza

Propisi na snazi u Republici Hrvatskoj nameću nam obvezu da prikupljamo i obrađujemo podatke za određene svrhe, kao što su računovodstvene svrhe (npr. izdavanje računa) te dostavljanje podataka sukladno zahtjevima pravosudnih tijela.

8.3. Legitimni interesi

Kao dio svog svakodnevnog poslovanja, prikupljamo podatke za potrebe legitimnih interesa na razuman način. Primjerice, prikupljamo i zapisujemo IP adrese radi zaštite od prijevara i zaštite sigurnosti, kao i za analizu korištenja naše web stranice.

8.4. Privola

U nekim slučajevima možemo prikupljati i vršiti obradu Vaših osobnih podataka uz Vašu privolu, primjerice kod slanja našeg newslettera i promidžbenih poruka e-pošte. U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu za njihovo primanje.

9. KOLIKO DUGO ČUVAMO OSOBNE PODATKE?

Vaše podatke čuvamo samo onoliko dugo koliko je nužno potrebno za ispunjavanje svrhe zbog koje su prikupljeni. Na kraju razdoblja čuvanja osobne podatke ćemo ili izbrisati ili anonimizirati tako da se više ne mogu povezati ni sa kime. Osobne podatke vezane uz bilo kakve financijske transakcije čuvamo najmanje 11 godina, s obzirom na to da tako određuju propisi na snazi u Republici Hrvatskoj.

10. S KIME DIJELIMO OSOBNE PODATKE?

Kao i mnoge druge web stranice koristimo određene usluge trećih osoba vezane uz funkcionalnosti aplikacija za koje su Vam na Vaš zahtjev i privolu dana prava korištenja i uređivanja. Ispod se nalazi popis trgovačkih društava s kojima dijelimo podatke. Popis ne uključuje usluge trgovačkih društava s kojima dijelimo anonimne podatke vezane za knjigovodstvenu obradu ili koja pružaju usluge vezane za održavanje digitalnih proizvoda i funkcionalnosti aplikacija koje razvijamo.

10.1. Za sada nema trgovačkih društava s kojima dijelimo podatke, izuzev onih koja te podatke obrađuju anonimno u gore navedene svrhe.

11. GOOGLE ANALYTICS

Koristimo Google Analytics za prikupljanje anonimnih podataka o korisnicima naših web stranica, kako bismo doznali koliko često posjećuju naše web stranice, koje stranice posjećuju, u koje vrijeme ih posjećuju, koliko dugo ostaju i iz koje zemlje dolaze.

Ti podatci prikupljaju se pomoću kolačića i IP adresa, a dobivene statistike koriste se za sljedeće svrhe:

 • za poboljšanje uporabljivosti web stranica,
 • za praćenje uspješnosti marketinških kampanja,
 • za analizu obrazaca ponašanja na web stranicama

Ako ne želite da Google Analytics prikuplja te informacije, možete instalirati Googleov dodatak za svoj preglednik koji će to spriječiti. Dodatak možete preuzeti ovdje: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Više informacija o tome kako Google koristi podatke prikupljene s naših web stranica možete pronaći ovdje: https://policies.google.com/privacy/partners?hl=hr&gl=uk

12. NEWSLETTER I MARKETINŠKE PORUKE

Promidžbene poruke e-poštom šaljemo samo ako ste dali svoju izričitu privolu (opt-in), a Vaše podatke nikada nećemo prodati ili proslijediti trećim osobama za marketinške svrhe. Ako ste dali izričitu privolu za primanje takvih poruka, u bilo kojem trenutku tu privolu možete povući kontaktom na arbofield@arbofield.hr.

13. OTKRIVANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Vaše osobne podatke možemo otkriti trećim osobama u sljedećim okolnostima:

 • Ako treća osoba stekne djelomično ili potpuno vlasništvo tvrtke ARBOFIELD d.o.o. u tom slučaju će osobni podatci korisnika postati dio imovine treće osobe.
 • Ako imamo obvezu otkriti ili podijeliti Vaše osobne podatke kako bismo ispunili bilo koju zakonsku obvezu, ili kako bismo ostvarili svoja zakonska prava ili kako bismo zaštitili prava, imovinu ili sigurnost svojih korisnika ili drugih osoba.
 • To uključuje razmjenu informacija s drugim trgovačkim društvima i organizacijama za svrhe sprječavanja prijevara i sigurnosnih proboja.

14. VANJSKE POVEZNICE

Na svojoj web stranici možemo postaviti poveznice na web stranice svojih poslovnih partnera. Ako slijedite tu poveznicu na bilo koju od tih web stranica, uzmite u obzir da se na te web stranice primjenjuju njihova vlastita pravila o privatnosti i da ARBOFIELD d.o.o. nema nikakvu odgovornost vezano uz ta pravila. Molimo da pregledate takva pravila prije negoli na tim web stranicama upisujete ili posredstvom njih dostavljate svoje osobne podatke.

15. VAŠA PRAVA PREMA GDPR-u

Prema GDPR-u, od 25. svibnja 2018. nadalje imate određena prava koja se odnose na Vaše osobne podatke, te ih u nastavku ukratko opisujemo.

15.1. Pravo na ograničenje obrade

Imate pravo zahtijevati ograničenje obrade svojih osobnih podataka kada ne postoji legitimni interes da to radimo:

 • kada osporavate točnost osobnih podataka, na razdoblje kojim se nama kao voditelju obrade omogućuje provjera točnosti osobnih podataka.
 • kada ste uložili prigovor na obradu podataka (vidi ispod Pravo na prigovor), a mi razmatramo nadilaze li naši legitimni razlozi Vaše razloge.
 • kada je obrada nezakonita, a Vi se protivite brisanju osobnih podataka te umjesto toga tražite ograničenje njihove uporabe.
 • kada nam više ne trebaju osobni podatci, ali ih Vi tražite radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva

Svoje pravo možete ostvariti u bilo kojem trenutku tako da nas kontaktirate (vidi ispod Kako nas možete kontaktirati).

15.2. Pravo na pristup

GDPR Vam daje pravo pitati nas koje Vaše osobne podatke imamo i kako ih obrađujemo te pravo dati Vam pristup tim podatcima. Svoje pravo možete ostvariti tako da nas kontaktirate (vidi ispod Kako nas možete kontaktirati).

Uzmite u obzir da prije obrade bilo kojeg zahtjeva za pristup podatcima moramo potvrditi Vaš identitet, a moguće je i da Vas dodatno kontaktiramo kako bismo bili sigurni da smo razumjeli koje podatke zahtijevate. Nakon što potvrdimo Vaš identitet, tražene informacije ćemo Vam pružiti u roku od 30 dana.

Informacije ćemo Vam pružiti bez naknade, međutim, možemo naplatiti administratorsku naknadu ako je zahtjev očito neutemeljen ili pretjeran, a naročito ako se ponavlja. U svakom slučaju, ako ste naš postojeći korisnik svojim osobnim podatcima možete pristupiti preko svojeg korisničkog sučelja.

15.3. Pravo na brisanje (Pravo na zaborav)

Kao fizička osoba imate pravo zahtijevati brisanje svih svojih osobnih podataka koje imamo. Međutim, uzmite u obzir da to nije apsolutno pravo, pa tako, primjerice, ne nadilazi naše zakonske obveze da čuvamo računovodstvene podatke.

Brisanje svojih osobnih podataka možete zahtijevati kada Vaši podatci više nisu nužni u odnosu na svrhu zbog koje su izvorno prikupljeni odnosno obrađeni (primjerice, ako otkažete sve usluge koje ste koristili kod nas). Svoje pravo možete ostvariti tako da nas kontaktirate (vidi ispod Kako nas možete kontaktirati).

15.4. Pravo na ispravak

GDPR Vam daje pravo na ispravak bilo kojeg osobnog podatka koji je netočan ili nepotpun. Korisnici mogu i sami osvježiti svoje osobne podatke preko korisničkog sučelja, no u svakom slučaju možete nas kontaktirati (vidi ispod Kako nas možete kontaktirati).

15.5. Pravo na prenosivost podataka

Imate pravo zahtijevati dostavu osobnih podataka koje ste nam stavili na raspolaganje u strojno čitljivom obliku (vidi ispod Kako nas možete kontaktirati).

15.6 Pravo na prigovor

Imate pravo uložiti prigovor na obradu svojih osobnih podataka kada ne postoji legitimni ili zakonski razlog da to činimo. Svoje pravo možete ostvariti tako da nas kontaktirate (vidi ispod Kako nas možete kontaktirati).

16. IZMJENE NAŠIH PRAVILA O PRIVATNOSTI

Svoja Pravila o privatnosti po potrebi osvježavamo. Iz istoga razloga molimo kupce da periodično provjere stranicu o potencijalnim izmjenama jer neće biti eksplicitno obaviješteni o promjenama.

17. KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI?

Vaša pitanja, komentari i zahtjevi vezani uz ova Pravila o privatnosti su dobrodošli i u svezi s time nas možete kontaktirati na sljedeće načine:

 • možete nas kontaktirati putem web obrasca na adresi https://www.arbofield.hr/Contact
 • možete nam poslati poruku e-poštom na arbofield@arbofield.hr
 • možete nam pisati na: ARBOFIELD d.o.o., Antuna Mihanovića 3, 10450 Jastrebarsko, Hrvatska.

18. KAKO MOŽETE KONTAKTIRATI NADZORNO TIJELO?

Iako ćemo dati apsolutno sve od sebe da popravimo bilo kakvu situaciju vezanu uz Vaše osobne podatke oko koje niste zadovoljni, ako smatrate da Vašim osobnim podatcima ne rukujemo propisno imate pravo kontaktirati nadzorno tijelo. U ovom slučaju nadzorno tijelo je Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Podatke za kontaktiranje AZOP-a možete pronaći ovdje: http://azop.hr/zastita-podataka-hrvatska/detaljnije/kontaktirajte-nas

19. MALOLJETNICI

Ne prikupljamo podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja.

Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti ARBOFIELD Internetsku stranicu www.arbofield.hr. Niti jedan dio Internetske stranice www.arbofield.hr nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 16 godina.

Posljednja inačica ovih Pravila o privatnosti objavljena je i stupila na snagu dana 30. svibnja 2019.